Με εντολή Χρυσοχοΐδη, ανοίγει πάλι ο φάκελλος του εγκλήματος της Marfin

-
Το αίτημα για ασφάλεια και η δημοφιλία του Χρυσοχοΐδη, Ηλίας Γιαννακόπουλος

Ειλημμένη απόφαση εδώ και καιρό από τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ήταν το άνοιγμα και η αναψηλάφηση εκ νέου της υπόθεσης της Marfin για αυτό και έδωσε εντολή σύστασης ειδικής ομάδας που θα αναλάβει την υπόθεση.

Ο υπουργός σε δήλωση του είχε πει ότι είναι ζήτημα Δημοκρατίας και ευθύνη της πολιτείας απέναντι στους νεκρούς της marfin. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι υπάρχουν κενά στην υπόθεση των οποίων η αναψηλάφηση και η κάλυψη ενδέχεται να οδηγήσει στους φυσικούς αυτουργούς της τραγωδίας της 5ης Μαΐου του 2010. Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο έγκλημα παραμένει ατιμώρητο η έρευνα της αστυνομίας ξεκινάει από μηδενική βάση. Θα εξεταστούν βίντεο, φωτογραφίες καθώς και πιθανά κενά που μπορεί να υπήρξαν στην υπόθεση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στις 5 Μαΐου του 2010 χιλιάδες κόσμου διαδήλωναν στους δρόμους της Αθήνας κατά του πρώτου Μνημονίου. Κατά τη διάρκεια της πορείας γίνεται στόχος εμπρησμού από αγνώστους το υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου. Τότε έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και μία έγκυος γυναίκα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.