Με συριακή "στήριξη" το BBQ με σουβλάκια στα Διαβατά (vid.)

-
541

Άρχισε στην πλατεία των Διαβατών το μπάρμπεκιου με χοιρινό κρέας και αλκοόλ που διοργανώνουν οι «Ενωμένοι Μακεδόνες». Όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik, o Δημήτρης Ζιαμπάζης ένας εκ των διοργανωτών, πρόκειται για ειρηνική και πρωτότυπη διαμαρτυρία κατά των προσφυγών και μεταναστών. ​Οι διοργανωτές έχουν ήδη ανάψει τα κάρβουνα στη ψησταριά και έχουν τοποθετήσει τα σουβλάκια για ψήσιμο τα οποία θα τα συνοδεύσουν με ρετσίνα και μπύρες.

Την ίδια ώρα καταγγελίες για ΜΚΟ με πακτωλό χρημάτων που διαχειρίζονται το προσφυγικό-μεταναστευτικό έκανε ο γραμματέας της κοινότητας των Σύριων στην Ελλάδα, Ανουάρ Μπάκρι, που ήρθε στο μπάρμπεκιου ως συμπαραστάτης. Ο ίδιος κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, ως «λαϊκιστή».

Ο κ. Μπάκρι είπε επίσης ότι «η Ελλάδα δεν είναι χαλιφάτο του ISIS» κι ότι «οποίος θέλει να πιει μπύρα πίνει κι όποιος δεν θέλει δεν πίνει». Οι συγκεντρωμένοι χειροκρότησαν πολλές φορές την ώρα που ο κ. Μπάκρι έκανε δηλώσεις ενώ τον ευχαρίστησαν που παραβρίσκεται στη διαμαρτυρία τους. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιαννούλης είχε χαρακτηρίσει «σαδισμό και κτηνωδία» τη διοργάνωση μπάρμπεκιου κοντά σε δομή προσφύγων.

Την ίδια στιγμή, έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», περίπου δύο χιλιόμετρα από το σημείο που πραγματοποιείται το μπάρμπεκιου, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποιούν συγκέντρωση υπέρ των προσφύγων και μεταναστών.