Με τίποτα οι Γερμανοί! ΟΧΙ κυρώσεις στην Τουρκία!

-

Απίθανο θεωρεί το Βερολίνο το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει την σήμερα, σύμφωνα με πηγή της γερμανικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, η Γερμανία δεν αναμένει ότι η Ε.Ε. θα αλλάξει τη στάση της σε σχέση με τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μόλις δύο εβδομάδες μετά την τελευταία απόφαση της Συνόδου να μην επιβάλλει τιμωρητικά μέτρα μέχρι νεωτέρας.

Εξάλλου, η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε και πάλι την Άγκυρα να απέχει από μονομερείς προκλήσεις και επανέλαβε ότι εναπόκειται στην Άγκυρα «να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα στην οποία οι διερευνητικές συνομιλίες να υπόσχονται επιτυχία».

Πάντως θέμα τουρκικής προκλητικότητας θα θέσει η Αθήνα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., που αρχίζει την Πέμπτη (15/10), σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.