Με το κιλό πουλάνε πλαστά "αρνητικά τεστ" στον Προμαχώνα

-

Προς 40 ευρώ πουλάει πιστοποιητικά "αρνητικού τεστ" κλίκα πλαστογράφων που συνεργάζεται με "κέντρα" ελέγχου και μικροβιολογικά εργαστήρια τα οποία στήθηκαν επί τούτου εν μια νυκτί -και κάποια ουδέποτε στήθηκαν και απλώς δεν υπάρχουν.

Στην αρχή οι επιτήδειοι πουλούσαν πραγματικά αρνητικά τεστ, αλλάζοντας το όνομα του εξετασθέντα και βγάζοντας εν συνεχεία φωτοτυπία για να μην είναι ευδιάκριτη η πλαστογράφηση. (Όσοι προσκομίζουν φωτοτυπία δεν περνάνε πλέον στην Ελλάδα). Εν συνεχεία συντονίστηκαν με κέντρα τα οποία κάνουν εικονικά τεστ και εκδίδουν τα πιστοποιητικά με το κιλό. Άλλη κλίκα "έστησε" τμήμα παραγωγής πιστοποιητικών από κυριολεκτικά ανύπαρκτα κέντρα.  Και επειδή κάθε ΙΧ μπορεί να έχει μέσα έως  και τετραμελή ή πενταμελή οικογένεια, παίρνουν 200 ευρώ από κάθε Βαλκάνιο και μη, που θέλει να μπει στην Ελλάδα χωρίς την έγνοια της καραντίνας.

Στις περισσότερες βαλκανικές χώρες το τεστ κοστίζει 50-80 ευρώ.

Μετά τον εντοπισμό τέτοιων εγγράφων, οι ελληνικές Αρχές αποφάσισαν ότι από την προσεχή Τετάρτη θα γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά από 100 πολύ συγκεκριμένα και καθορισμένα κέντρα εξέτασης που είναι πιστοποιημένα  στα Βαλκάνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το τελωνείο του Προμαχώνα έχουν επιστρέψει στη χώρα τους τουλάχιστον δέκα άτομα, καθώς είχαν μαζί τους φωτοτυπία του αρνητικού τεστ και όχι το πρωτότυπο.

Στο μεταξύ, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε στη χθεσινή ενημέρωση ότι στον Προμαχώνα θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα αποδεικτικά έγγραφα των αρνητικών τέστ που υποχρεούνται να προσκομίζουν όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα και σε περίπτωση επίδειξης μη-αυθεντικού, πλαστού, εγγράφου, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ακόμη, ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο για τους κατοίκους χωρών των Βαλκανίων που επιδιώκουν να εισέλθουν στη χώρα, να υποβάλλονται σε τεστ ακόμα κι αν έχουν μαζί τους κάποιο πιστοποιητικό.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.