Με το μυαλό στην Ιντλίμπ πάει ο Ερντογάν στον Πούτιν

-
96
Απειλεί και το ευρώ ο Ερντογάν,slpress

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως οι εκκλήσεις της Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός στην ανταρτοκρατουμενη περιφέρεια του Ιντλίμπ αποδίδουν καρπούς καθώς έχουν περάσει αρκετές ημέρες με σχετική ηρεμία, πρόσθεσε όμως πως χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά.

Ο Ερντογάν πρόκειται να έχει συνομιλίες αργότερα σήμερα στη Ρωσία με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η στρατιωτική στήριξη του οποίου προς τη συριακή κυβέρνηση βοήθησε ώστε να ανατραπούν τα κέρδη που είχαν πραγματοποιήσει η αντάρτες στη διάρκεια ετών και ο οποίος απέρριψε δημοσίως πριν από 10 ημέρες την τουρκική έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

«Η κατάσταση στην περιοχή του Ιντλίμπ ήταν για τρεις ημέρες ήρεμη. Φαίνεται ότι επιτύχαμε ένα αποτέλεσμα με τις προσπάθειες που έγιναν. Όμως εξακολουθούμε να μην είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε.

Η Τουρκία, με 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, έχει ήδη αναλάβει «το πολιτικό και ανθρώπινο βάρος» από την επταετή σύγκρουση στη Συρία και οποιαδήποτε νέα ροή προσφύγων θα κατευθυνθεί προς την Τουρκία, δήλωσε ο Ερντογάν.

Η Άγκυρα έχει δημιουργήσει μια δωδεκαριά στρατιωτικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ, τα οποία έχει ενισχύσει τις τελευταίες εβδομάδες με στρατεύματα και εξοπλισμό, σύμφωνα με τουρκικές πηγές και πηγές στους Σύρους αντάρτες.

«Ας κάνουμε όλοι μαζί βήματα, ας πάρουμε μέτρα εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων που βρίσκονται ανάμεσα στην αντιπολίτευση στην Ιντλίμπ. Όμως ας μη βρίσκουμε δικαιολογία ούτε να βομβαρδίσουμε εκεί», είπε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.