Με τον πρίγκιπα Σαλμάν συναντήθηκε ο Κούσνερ... κινήσεις ΗΠΑ στην περιοχή

-

Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συναντήθηκε χθες, Τρίτη, με τον Τζάρεντ Κούσνερ, υψηλόβαθμο σύμβουλο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας (SPA). Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές ειρήνευσης στην περιοχή, αλλά και η σπουδαιότητα που έχει η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ, μετέδωσε το SPA.

Ο Κούσνερ, που είναι γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, άρχισε από προχθές μία επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων και χωρών του Κόλπου. Αφού συνόδευσε την αντιπροσωπεία του Ισραήλ στις συνομιλίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ άρχισε χθες, Τρίτη, περιοδεία σε πρωτεύουσες άλλων χωρών του Κόλπου, επιδιώκοντας μεγαλύτερη υποστήριξη από τους Άραβες στις αμερικανικές πρωτοβουλίες.

Το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχώρησαν στην οργάνωση μιας κοινής επιτροπής για να συνεργαστούν σε οικονομικά θέματα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Αμπού Ντάμπι, ενώ ο Κούσνερ, που είναι γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, συνόδευσε τη Δευτέρα την αντιπροσωπεία του Ισραήλ στην πρώτη εμπορική πτήση των Ισραηλινών με προορισμό τα ΗΑΕ. Η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ συμφωνήθηκε τον Αύγουστο.

Το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε ανταλλαγή διπλωματικών αντιπροσωπειών με την Αίγυπτο και την Ιορδανία υπό το πλαίσιο ειρηνευτικών συμφωνιών, πριν από δεκαετίες. Ωστόσο μέχρι σήμερα όλες οι υπόλοιπες αραβικές χώρες είχαν θέσει ως προϋπόθεση την παραχώρηση περισσότερων εδαφών στους Παλαιστίνιους. Ο Κούσνερ αργότερα μετέβη αεροπορικώς στο Μπαχρέιν, μετά στη Σαουδική Αραβία και αναμένεται ότι θα επισκεφτεί επίσης, το Κατάρ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.