«Μεγάλα προβλήματα» προβλέπει ο Νίκος Σύψας

-

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα λέγοντας ότι «μέχρι την άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV, ο λοιμωξιολόγος μίλησε για ακόμη μια φορά για την κρισιμότητα της κατάστασης και τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα όπου «εντοπίζεται η μεγαλύτερη επιδημιολογική πίεση»«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο» δήλωσε χαρακτηριστικά, και συνέχισε:

«Είναι απλό, κρατάμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα». Την ίδια ώρα, ο ειδικός ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι με την κατάσταση όπως είναι τώρα»«Η παρέμβαση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ σημαντική. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην Αττική. Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία, πριν είναι αργά». Τόνισε δε, πως όλα χρειάζονται μέτρο και καλή θέληση.

«Δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους» είπε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων. «Και αν χρειαστεί θα το πάρουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη θετική διάγνωση του Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Σύψας είπε πως ο ιός «δεν κοιτά προέδρους αλλά ευάλωτους ανθρώπους». Ερωτηθείς για τα σχολεία είπε πως είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση, προσθέτοντας πως ο βασικός όγκος των εκπαιδευτικών μονάδων λειτουργεί.

Αναφορικά με τα ΜΜΜ είπε πως η κατάσταση δεν ήταν καλή αλλά τώρα αυξάνονται τα δρομολόγια. «Ελπίζω να έχουμε πρόοδο» τόνισε. Κλείνοντας τη συνέντευξή του, τόνισε πως ο κορονοϊός έχει έρθει για να μείνει για καιρό. «Κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία. Κρατούν 1,5 με δύο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά, προβλέποντας παράλληλα «πολύ μεγάλα προβλήματα μέχρι την άνοιξη».

Πέτσας: Να τηρηθούν τα μέτρα

Την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθούν τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Αττική και αλλού αναφορικά με την αποτελεσματικότητά τους, επεσήμανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τήρησής τους από όλους.

«Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό Open για την διασπορά του κορονοϊού, την αποτελεσματικότητα των μέτρων αλλά και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

«Σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες συρροές, οι οποίες μένουν, είτε σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας όπως είναι τα γηροκομεία, κάτι που είναι εγκληματικό σε σχέση με τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας ιδίως απέναντι στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, είτε σε χώρους εργασίας, όπως είναι το εργοστάσιο στη Σκύδρα», είπε ο κ. Πέτσας ενώ μίλησε και για «πηγές ανησυχίας σε περιοχές που είχαν ένα ισχυρό επιδημιολογικό φορτίο το οποίο δεν φαίνεται να υποχωρεί τόσο γρήγορα, όπως είναι η περιοχή των Τρικάλων, η περιοχή της Πιερίας και το κέντρο της Αθήνας».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.