Μεγάλη εστία από τους εποχικούς εργάτες στην Πέλλα, σε 2-3 νομούς τα κρούσματα

-

Τουλάχιστον 46 είναι τα θετικά κρούσματα ανάμεσα στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά -μια μονάδα με περίπου 700 εργάτες.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κονσερβοποιίες που συσκευάζει ροδάκινα στον νομό της Πέλλας και υπάρχουν φόβοι ότι το νούμερο αυτό μπορεί να γίνει και τριψήφιο.

Εκατοντάδες είναι τα δείγματα που ελήφθησαν σήμερα από κλιμάκια ιδιωτικού εργαστηρίου που είναι πιστοποιημένο από τον ΕΟΔΥ. Ήδη υπάρχουν διαγνώσεις φορέων και σε άλλες περιοχές, καθώς οι εποχικοί εργάτες (Ρομά στην πλειοψηφία τους) μετακινούνται καθημερινά στα χωριά και στις πόλεις μόνιμης κατοικίας τους με το ΚΤΕΛ.

Η εταιρία σταμάτησε την λειτουργία της από σήμερα το απόγευμα μέχρι νεοτέρας όπως αναφέρει. Όμως τα πρώτα δέκα κρούσματα είχαν σημειωθεί πριν από μια εβδομάδα και η μονάδα δεν έκλεισε. Στην πορεία βγήκαν άλλα ένδεκα κρουσματα, από εργάτες που έμεναν στη Γουμένισσα του Κιλκίς και ανεβοκατέβαιναν κάθε μέρα με το ΚΤΕΛ στη δουλειά.

«Η εταιρεία Παυλίδη, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.