Προληπτική εκκένωση για τη φωτιά στο Λαγονήσι

-

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λαγονήσι και τα Καλύβια για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Η πυρκαγιά, η οποία κατευθύνεται προς τον ορεινό όγκο, ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση και καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, όμως καίει και πεύκα και ελιές.

Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ.

Η κατάσταση ωστόσο ανησυχεί τους κατοίκους, καθώς η φωτιά δεν είναι πολύ μακρυά, και κάποιοι περιμένουν να δουν αν θα χρειαστεί να φύγουν από τα σπίτια ή τα εξοχικά τους.  Ήδη μερικά σπίτια έχουν εκκενωθεί προληπτικά με εντολή του Δημάρχου Σαρωνικού προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο ίδιος πάντως δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Λόγω της φωτιάς έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων  στην Λεωφόρο Αναβύσσου και Καλυβίων, στη λεωφόρο Καλυβίων στο ύψος των Φούρνων Αναγνώστου και στον Κυκλικό Κόμβο της Λεωφόρου Αναβύσσου-Κερατέας.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.