Μετανάστες κατέλαβαν πλοίο που τους έσωσε, επέμβαση Μάλτας

-

Το Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του το Elhiblu 1, δεξαμενόπλοιο το οποίο είχαν καταλάβει οι μετανάστες τους οποίους είχε διασώσει την Τρίτη το βράδυ στα ανοικτά της Λιβύης.

«Το δεξαμενόπλοιο, το πλήρωμά του και όλοι οι μετανάστες συνοδεύονται από το Πολεμικό Ναυτικό για να παραδοθούν στην αστυνομία για περαιτέρω έρευνες», ανέφερε το μαλτέζικο ναυτικό.

Χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι και οι αρχές της Μάλτας είχαν ανακοινώσει ότι μετανάστες είχαν καταλάβει το πλοίο το οποίο τους είχε διασώσει. Οι 108 μετανάστες περισυνελέγησαν από το Elhiblu 1, όμως κατέλαβαν το δεξαμενόπλοιο όταν συνειδητοποίησαν ότι θα τους μεταφέρει πίσω στη Λιβύη, επεσήμαναν οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας.

Στην επικοινωνία του μέσω ασυρμάτου «ο καπετάνιος δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν είχε τον έλεγχο του πλοίου και ότι το πλήρωμά του δέχθηκε απειλές από κάποιους μετανάστες προκειμένου να τους οδηγήσει στη Μάλτα», εξήγησε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας σήμερα.

«Δεν είναι μετανάστες σε δύσκολη κατάσταση, είναι πειρατές, θα δούνε την Ιταλία μόνο με κιάλια», αντέδρασε χθες ο Σαλβίνι, ο οποίος έχει υιοθετήσει μια πολύ σκληρή στάση απέναντι στους μετανάστες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.