Μεξικό: Αίρεση, βιασμοί ανηλίκων, παιδική πορνογραφία

-

Ο επικεφαλής αίρεσης με έδρα το Μεξικό που έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο πιστούς παγκοσμίως συνελήφθη στην Καλιφόρνια και κατηγορείται για διάφορα εγκλήματα, μεταξύ των οποίων διακίνηση προσώπων, παραγωγή παιδικής πορνογραφίας και βιασμό ανηλίκου.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν εναντίον του 50χρονου Νάασον Χοακίν Γκαρσία, επικεφαλής της αίρεσης «La Luz del Mundo» («Το φως του κόσμου»), αφού συνελήφθη την προηγουμένη στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ανακοίνωσαν εισαγγελείς. Η αίρεση χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες. «Ο Απόστολος του Ιησού Χριστού, ο αδελφός Νάασον Χοακίν Γκαρσία, συμπεριφερόταν πάντα με πλήρη σεβασμό προς τον νόμο, τους θεσμούς και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση στον ιστότοπό της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο εκτείνεται σε 19 σελίδες, ο Γκαρσία ήταν γνωστός ως «ο Απόστολος» και τα παιδιά της αίρεσης μάθαιναν ότι αν τον παράκουγαν, αψηφούσαν τον Θεό. Όπως αναφέρει η εισαγγελία, τρεις ανήλικοι και μία ενήλικη γυναίκα κακοποιήθηκαν, με ένα παιδί και μία γυναίκα να έχουν πέσει θύματα βιασμού. Άλλοι αναγκάστηκαν να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις και αισθησιακούς χορούς για τον Γκαρσία «φορώντας πολύ λίγα ρούχα». Η αίρεση ανέφερε ότι εμπιστεύεται το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ψευδείς κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του».

Στην ανακοίνωσή τους αργά χθες οι εισαγγελείς τονίζουν ότι ο Γκαρσία και οι συγκατηγορούμενοι του διέπραξαν συνολικά 26 εγκλήματα στη νότια Καλιφόρνια σε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών. Τα ονόματα των θυμάτων δεν αποκαλύπτονται.

Συγκατηγορούμενοι του Γκαρσία είναι η Αλόντρα Οκάμπο, η Αζαλέα Ράνγκελ Μελέντες και η Σουζάνα Μεδίνα Οαχάκα, που συνδέονται με την αίρεση La Luz del Mundo. Η Οκάμπο και η Οαχάκα έχουν συλληφθεί, ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί εναντίον της Μελέντες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.