Μία περίεργη «συμμαχία»: Ρωσία, Τουρκία, ΑΚΕΛ, Αναστασιάδης εναντίον του Ρόμπερτ Μενέντεζ

-
Μία περίεργη «συμμαχία»: Ρωσία, Τουρκία, ΑΚΕΛ, Αναστασιάδης εναντίον του Ρόμπερτ Μενέντεζ

Η υπόθεση του νομοσχεδίου East Med Act, που εάν ψηφιστεί από τα μέλη του Κογκρέσου, θα αλλάξει εντελώς τις στρατηγικές σχέσεις των ΗΠΑ με τις χώρες της Ανατολικής Μεσόγειου, προκάλεσε ένα μικρό «ψυχρό πόλεμο». Υπενθυμίζω ότι εμπνευστές του νομοσχεδίου είναι οι ακτιβιστές του HALC σε συνεργασία με τους συνεργάτες του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. Στην πορεία ανέβηκαν στο τρένο πολλοί συνάδελφοι του, και το συνυπέγραψε ο Μάρκο Ρούμπιο (Ρεπουμπλικάνος από την Φλόριδα).

Με τα σημερινά δεδομένα, θα έλεγα ότι έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι ψήφοι για να γίνει νόμος, αλλά επειδή συμβαίνουν πολλά απρόβλεπτα στην Ουάσιγκτον, ας μεταδίδουμε μόνο τα γεγονότα, ως οφείλουμε. Αίφνης, λοιπόν, η Ρωσία ανακάλυψε ότι οι Αμερικανοί επιστρέφουν στη Μεσόγειο και αυτό αντίκειται στα δικά της συμφέροντα. Έτσι, έστειλε απειλητικά μηνύματα στη Λευκωσία, ότι δεν θα την υποστηρίξει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το ψήφισμα που αφορά την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, και από τότε γίναμε μάρτυρες περίεργων «συνεργειών» εναντίον του σχεδίου νόμου.

Αρχικά η Τουρκία προσπάθησε να νικήσει υπόγεια το East Med Act, αλλά οι ενέργειες της δεν καρποφόρησαν διότι στο Κογκρέσο ούτε να …μυρίσουν θέλουν τον Ταγίπ Ερντογάν και τη χώρα του. Άλλωστε μετά την παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400, έχουν πλέον κατατάξει την Τουρκία στους συμμάχους της Ρωσίας. Αυτό πάει, τελείωσε… Αφού δεν τα κατάφεραν, ξεκίνησαν μία εκστρατεία παραπληροφόρησης εναντίον του γερουσιαστή Μενέντεζ και αποκορύφωμα αυτής ήταν η άθλια επίθεση του προέδρου της Τουρκίας εναντίον του φιλέλληνα Αμερικανού νομοθέτη.

Ο Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι στην κορυφή της λίστας των αυταρχικών ηγετών, που θεωρούν τον Δημοκρατικό γερουσιαστή εχθρό τους. Αυτό από μόνο του είναι ένα κέρδος για τον κ. Μενέντεζ και σίγουρα αποδεικνύει ότι κάνει πολύ καλά τη δουλειά του σαν γερουσιαστής. Εξυπηρετεί πάνω απ’ όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το ότι αντέδρασαν οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας ήταν αναμενόμενο. Απ’ εκεί και πέρα: Αντέδρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ, ο πρώην πρόεδρος της Γιαννάκης Ομήρου και οι γνωστοί ψεκασμένοι φιλορώσοι του ελληνικού Διαδικτύου.

Και όλοι αυτοί δεν σκέφτηκαν ότι το υπερόπλο των S-400 το προσφέρει στην Τουρκία η Μόσχα, όχι η Ουάσιγκτον. Δεν περιποιεί τιμή στον κ. Νίκο Αναστασιάδη, στο ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ και τους λοιπούς «διαμαρτυρομένους» να βρίσκονται στο ίδιο «κλάμπ» με τον Ερντογάν και τον Πούτιν και μάλιστα εναντίον ενός φιλέλληνα γερουσιαστή, που έδωσε μάχες για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Κύπρου και της Ελλάδας. Ειλικρινά ερωτώ: Πως συμβαδίζουν τα συμφέροντα της Ρωσίας και της Τουρκίας με αυτά της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, του κ. Ομήρου και του Προέδρου της Κύπρου. Τι δεν καταλαβαίνουμε; Επειδή στην Κύπρο κυκλοφορούν πολλές, μα πάρα πολλές φήμες, πρώτος απ’ όλους πρέπει ο κ. Αναστασιάδης να εξηγήσει:

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.