Μητσοτάκης: 15.000 προσλήψεις στις ένοπλες δυνάμεις σε πενταετία

-

Η Άγκυρα ναρκοθετεί την ασφάλεια σε όλη την Αν. Μεσόγειο κι αν η Τουρκία επιμείνει υπάρχει και το Διεθνές Δικαστήριο που μπορεί να δώσει λύση, τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην ΔΕΘ, όπου εξήγγειλε παράλληλα άμεσες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της άμυνας.

Ανακοίνωσε συγκεκριμένα την αγορά 18 γαλλικών αεροσκαφών Ραφάλ με ταυτόχρονη αντικατάσταση των Μιράζ, αλλά και τέσσερις νέες φρεγάτες. Το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανανεώνεται με πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα πενταετίας και επαναξιολογείται όλο το πλαίσιο της θητείας και εκπαίδευσης. Όπως είπε θα υπάρξει πρόβλεψη, ώστε όσοι υπηρετούν να μπορούν παράλληλα να κερδίζουν κάτι επαγγελματικό, και συγκεκριμένα θα τους παρέχεται δωρεάν εκπαίδευση σε κάποια τεχνικά επαγγέλματα.

Παράλληλα, είπε,  ενεργοποιείται η αμυντική βιομηχανία με στρατηγικό επενδυτή στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά- Ιδιωτικοποιείται η ΕΛΒΟ και παράλληλα ενισχύεται η θωράκιση των ενόπλων δυνάμεων από κυβερνοεπιθέσεις.

(Η ομιλία συνεχίζεται)

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.