Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών

-

«Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην Συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Πρόκειται για μια «συμφωνία ντροπής για το σκοπιανό» που «εκχωρεί για πρώτη φορά τη Μακεδονική ταυτότητα και τη Μακεδονική γλώσσα στους γείτονές μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση των Σκοπίων, πως «αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».

Του ζήτησαν δέσμευση ότι θα την ακυρώσει

Την ίδια ώρα, έξω από το Βελλίδειο γινόταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τετραμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, οι οποίοι κρατούσαν πανό και πλακάτ με συνθήματα για τη Μακεδονία, επέδωσε στον γραμματέα της ΝΔ ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς τον κ. Μητσοτάκη.

Οι διαδηλωτές ζητούν από τον πρόεδρο της ΝΔ να δηλώσει «δημόσια και εγγράφως» ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν μετά τις εκλογές αναλάβει την διακυβέρνηση, καθώς και να την καταψηφίσει, ο ίδιος και το κόμμα του, όταν έρθει για κύρωση στη Βουλή. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.