Μητσοτάκης: Ψηφίστε τις προτάσεις μας και θα ψηφίσουμε τις δικές σας

-
Μαδούρο εσείς, Μπολσονάρου εμείς, Βαγγέλης Σαρακινός

«Ψηφίστε όλα τα άρθρα που προτείνουμε εμείς αναθεωρητέα και θα ψηφίσουμε και εμείς αυτά που θέλετε εσείς. Όχι μισές δουλειές. Αν πιστεύετε στη λαϊκή εντολή δεν έχετε λόγο να φοβάστε την πρότασή μας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Σας είχα καταθέσει πρόταση, ελάτε να ψηφίσουμε η ΝΔ τα άρθρα που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ να κριθούν αναθεωρητέα και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που ζητά η ΝΔ, έτσι ώστε η επόμενη βουλή να προχωρήσει με απλή πλειοψηφία» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να κάνει «μια πολιτική διαχείριση της διαφαινόμενης ήττας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές πλειοψηφίες, «η ομάδα των 145 που είναι μειοψηφία και η ομάδα των 151 που είναι ειδικού σκοπού και εναλλάσσονται και επιστρατεύονται για να μετατρέψουν μια μειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ σε μια πλειοψηφία τριγύριζα».

Σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα των δεσμεύσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «η σημερινή Βουλή δεν μπορεί να δεσμεύσει την αναθεωρητική Βουλή όσον αφορά το περιεχόμενο των διατάξεων». Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι με την εμμονή της «η παρούσα Βουλή να ορίσει το περιεχόμενο που θα συζητήσει η επόμενη Βουλή» επιχειρεί να «παραβιάσει και το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.