Μητσοτάκης: "Να καθαρίσουμε το παιχνίδι από το α' ημίχρονο"

-
Ο Κυριάκος, η κουζίνα, οι παροχές και στο βάθος Ρουβίκωνας!, Νεφέλη Λυγερού

Απάντηση στο ερώτημα που βάζει τον πήχη των ευρωεκλογών έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την "βαθιά ανήθικη τροπολογία Κουντουρά", όπως αποκαλεί την θέσπιση της δυνατότητας των υποψηφίων ευρωβουλευτών να διατηρούν την έδρα τους στο εθνικό κοινοβούλιο. 

Μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση για την “Ψήφο των Αποδήμων και το Φαινόμενο του Brain Drain/Brain Gain”, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ΝΔ σε συνεννόηση με τους βουλευτές της που είναι και υποψήφιοι για την ευρωβουλή "αποφασίσαμε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει χρήση της “τροπολογίας Κουντουρά”, δεν θα παραμείνουν βουλευτές μέχρι να διαπιστώσουν αν μπορούν να εκλεγούν ευρωβουλευτές. Εμείς δεν το παίζουμε δίπορτο... Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πολιτική συναλλαγή για να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης και για να περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα εξαργυρώνονται τα γραμμάτια. Τις συναλλαγές αυτές ας τις κάνουν μόνοι τους, η ΝΔ έχει τον δικό της κώδικα αξιών δεν συμμετέχει στην συναλλαγή".

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στο ερώτημα που πλανάται στην πολιτική σκηνή και που έχει τεθεί επανηλεμμένα και στα στελέχη του  με διαφορετικές απαντήσεις για το που βάζει τον πήχυ των ευρωεκλογών. Ο πρόεδρος της ΝΔ λοιπόν θεωρεί τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές ένα πακέτο εκλογικών αναμετρήσεων : "Οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα με δύο ημίχρονα. Η ΝΔ θα πρέπει να βάλλει πολλά γκολ από το πρώτο ημίχρονο και να πετύχει μία ξεκάθαρη νίκη στις ευρωεκλογές που την επόμενη ημέρα κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και των εθνικών εκλογών".

Σημείωσε δε ότι θα είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι Έλληνες θα προσέλθουν στις κάλπες -η μεγαλύτερη περίοδος χωρίς εκλογές εδώ και πολλά χρόνια-, και θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να στείλουν ένα μήνυμα “ως εδώ” στον κ. Τσίπρα αλλά στηρίζοντας ταυτόχρονα τη ΝΔ. Γι αυτό δεν υπάρχει χαλαρή ή αδιάφορη ψήφος στις ευρωεκλογές. 

Καθώς για τη ΝΔ η μακρά προεκλογική περίοδος που θα τελειώσει με το δεύτερο ημίχρονο των εθνικών εκλογών έχει αρχίσει, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση στου Έλληνες του εξωτερικού να έλθουν να ψηφίσουν στην χώρα μας και τους υποσχέθηκε ότι στο πρώτο εξάμηνο της δικής του διακυβέρνησης θα ψηφίσει νόμο που θα τους δίνει εφεξής των δικαίωμα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους. Είπε χαρακτηριστικά: "Προσβλέπω στην δική σας ενεργό συμμετοχή στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, παρακαλούμε όσοι δεν έχετε την βεβαιότητα ότι θα έλθετε στην Ελλάδα για να ψηφίσετε, να εγγραφείτε στους σχετικούς καταλόγους μέχρι την 29 Μαρτίου ώστε να έχετε την δυνατότητα να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές".

Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν στις Βρυξέλλες από τον πρώην πρόεδρο και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μειμαράκη στον οποίο απέδωσε τα εύσημα γιατί πριν από τέσσερα χρόνια ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Είναι ένα θέμα που ταλανίζει τη ΝΔ καθώς βουλευτές όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης έχουν ασκήσει κριτική για την συναινετική τότε στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.