Μητσοτάκης: Στα τηλέφωνα με ΝΑΤΟ και Γερμανία - «Οι ίσες αποστάσεις δεν είναι αποδεκτές»

-

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το απόγευμα με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Jens Stoltenberg.

Τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που υποσκάπτει τη σταθερότητα στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι «η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή».

Παράλληλα τηλεφωνική συνομιλία με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η τουρκική προκλητικότητα σε Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Ο Στόλενμπεργκ εν συνεχεία έκανε μια ανάρτηση... ίσως αποστάσεων

I spoke with Greek Prime Minister @kmitsotakis today on the situation in the eastern Mediterranean. The situation must be resolved in a spirit of Allied solidarity and in accordance with international law.

Μίλησα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό σήμερα για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο. Η κατάσταση πρέπει να λυθεί στο πνεύμα της συμμαχικής αλληλεγγύης και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.