Μητσοτάκης - Βούτσιτς: Η Ελλάδα σταθερός σύμμαχος της Σερβίας

-

Η Ελλάδα είναι σταθερός σύμμαχος της Σερβίας, διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του, μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους στενούς και ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και τη Σερβία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η σημερινή συνάντηση θα βάλει ένα ακόμη λιθαράκι στις στενές σχέσεις».

Απευθυνόμενος στον Σέρβο πρόεδρο ο κ. Μητσοτάκης, είπε επίσης: «Σε πρόσφατη συνέντευξη είπατε ότι πρέπει μια χώρα να φυλάει την πλάτη της άλλης και αυτό πρέπει να κάνουμε». Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και Σερβίας, ακολουθούν επαφές με διευρυμένες αντιπροσωπείες. Στη συνέχεια, αναμένεται να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Συνάντηση είχαν και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσιτς, στο περιθώριο της εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας (ΑΣΣ). Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την επιθυμία για επέκταση της συνεργασίας Ελλάδας και Σερβίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το σημερινό, τρίτο ΑΣΣ θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας- Σερβίας, ενώ οι υπουργοί εξέφρασαν επιθυμία για επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας τους σε πολλούς τομείς, όπως η οικονομία, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.