Μόνο οι μισοί θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά το 68% των άνω των 65

-

Δημοσκόπηση του "Βήματος της Κυριακής" δείχνει ότι το 44% των πολιτών δεν θα έκανε το εμβόλιο και το 50% θα το έκανε, αλλά οι απαντήσεις συνάδουν με τις ηλικίες των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα και άρα με την αίσθηση του κατά πόσον αισθάνονται να κινδυνεύουν προσωπικά.

Το ερώτημα προς 1.002 άτομα από την Metron Analysis ήταν "αν υπήρχε και διατίθετο δωρεάν το εμβόλιο, θα το κάνατε;"

Οι επιλογές απαντήσεων ήταν μεταξύ του  "ναι, θα το έκανα",  "όχι δεν θα το έκανα" και "δεν γνωρίζω, δεν απαντώ"

  • Οι άνω των 65 απαντούν "ναι" σε ποσοστό 68%, "όχι" σε ποσοστό 23% όχι και  "δεν γνωρίζω, δεν απαντώ" σε ποσοστό 9% .
  • Οι  ηλικίας 55-64 ετών  απαντούν "ναι" σε ποσοστό 54% , "όχι" σε ποσοστό 44% και  "δεν γνωρίζω δεν απαντώ" σε ποσοστό μόνον 2%.
  • Οι ηλικίες 45-54 ετών απαντούν "ναι" σε ποσοστό 37%, "όχι" σε ποσοστό 56%  και "δεν γνωρίζω δεν απαντώ" σε ποσοστό 7%.
  • Η ηλικιακή ομάδα 35-44 ετών απαντά "ναι" σε ποσοστό 44%, "όχι" σε ποσοστό 52% και "δεν γνωρίζω δεν απαντώ" σε ποσοστό 4%.
  • Η ηλικιακή ομάδα 17-34 ετών απαντά"ναι" σε ποσοστό 41%, "όχι" σε ποσοστό  54% , και "δεν γνωρίζω, δεν  απαντώ" σε ποσοστό 5%.
Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.