Μόνον με "φρέσκο" αρνητικό τεστ θα εισέρχονται από τον Προμαχώνα

-

Όσοι εισέρχονται οδικά στην Ελλάδα, θα πρέπει να επιδεικνύουν πρόσφατο τεστ που να έχει βγει αρνητικό.

Αυτό αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων στην έκτακτη σύσκεψη που είχαν σήμερα το μεσημέρι 13 υπουργοί, υφυπουργοί και στρατιωτικοί υπό τον Πρωθυπουργό, για το πρόβλημα της έξαρσης των κρουσμάτων.

Επίσης αποφασίσθηκε να ενισχυθούν οι έλεγχοι στον Προμαχώνα και τα εκεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ να μην επαναπαύονται στην επίδειξη του αρνητικού τεστ της ξένης χώρας

Παράλληλα όπως είπε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας οι τουρίστες θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα ταξιδιώτη  (PLF) 24 ώρες πριν από το ταξίδι τους στην Ελλάδα, κάτι στο οποίο έως τώρα η Ελλάδα ήταν σχετικά χαλαρή.

Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει τις τελευταίες τρεις ημέρες προ της αφίξεως και το μέτρο θα ισχύσει από τις 6 π.μ. της ερχόμενης Τρίτης, 14ης  Ιουλίου.

Επίσης ενισχύονται οι κινητές μονάδες για τη διενέργεια τεστ και τα κλιμάκια ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιήσουν πάνω από 300 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.