Μόσχα: Απ’ όπου αποχωρούν οι ΗΠΑ, να αναλαμβάνει ο Άσαντ

-

Στην εκτίμηση ότι «τα εδάφη που ελέγχονταν από τις ΗΠΑ θα πρέπει να περάσουν στην κυριαρχία της συριακής κυβέρνησης» προχώρησε η  εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, όπως μεταδίδει το Sputnik.

«Ανακύπτει το ερώτημα ποιος θα αποκτήσει τον έλεγχο των συριακών εδαφών που κρατούνται από τις ΗΠΑ;» διερωτήθηκε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών. Και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και λαμβάνοντας υπ’ όψη τι έχουν περάσει η Συρία και ο λαός της, πρέπει να είναι η συριακή κυβέρνηση».

Η ίδια συμπλήρωσε ωστόσο ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι δεδομένο σχετικά με οποιαδήποτε επαφή ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Δαμασκό, σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό».

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου του Λαβρόφ έρχονται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρουν όλα τα στρατεύματά τους από την Συρία, αλλά και ένα εικοσιτετράωρο μετά τον πάγο που έβαλε το Κρεμλίνο στον Ερντογάν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.