Μόσχα: Ηχηρή σιωπή για τα ελληνοτουρκικά - "Ένα σωρό μεσολαβητές έχετε..."

-

Η Ρωσία έχει σιγήσει παρότι "βράζει ο τόπος" από δηλώσεις τόσο για τα αμιγώς ελληνοτουρκικά, όσο και για την κυπριακή ΑΟΖ, όπως και για το τουρκολιβυκό σύμφωνο ή το ελληνοαιγυπτιακό εν συνεχεία.

Σε ρεπορτάζ του Open o ανταποκριτής του καναλιού στη Μόσχα μετέφερε τη ρωσική αντίδραση διπλωματικής πηγής σε δική του ερώτηση;

"Σας παραπέμπουμε σε παλιότερες δηλώσεις μας " ήταν η πρώτη αντίδραση, ίσως εννοώντας μεταξύ άλλων το "καρφί" της Ζαχάροβα προ μηνός, ότι ίσως η Ελλάδα πόνταρε σε "λάθος άλογο" (στις ΗΠΑ) και αφου στηρίχτηκε σε αυτό, ας δει τώρα αν θα κάνει απόσβεση της επένδυσής της.

Εν συνεχεία σε επίμονες ερωτήσεις, ο ανταποκριτής εισέπραξε την απάντηση "ένα σωρό μεσολαβητές έχετε εκεί κάτω, αργότερα βλέπουμε..."

Η επίσημη θέση συνοψίζεται στο ότι η διαμάχη "είναι ενδονατοϊκή, δεν έχει ζητηθεί από κανέναν άμεσα ενδιαφερόμενο η εμπλοκή της Ρωσίας ως διαμεσολαβητού και δεν θίγονται ρωσικά συμφέροντα, ώστε η Μόσχα να πάρει θέση με δική της πρωτοβουλία".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.