Μόσχα και Σόφια... βήματα ενεργειακής προσέγγισης

-

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ είχε συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ της Κασπίας στο Τουρκμενιστάν. Ο κ. Μπορίσοφ υπογράμμισε τη σημασία του διμερούς διαλόγου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συζήτηση για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία συνεχίζεται μετά την επίσημη επίσκεψη του κ. Μεντβέντεφ στη Βουλγαρία, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Σόφια επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της επιστήμης, του πολιτισμού και της κοινωνικής πολιτικής. Ο κ. Μπορίσοφ ανέφερε ακόμα ότι συζητήθηκε το θέμα του φυσικού αερίου καθώς και θέματα των εμπορικών σχέσεων και των μεταφορών και η δυνατότητα για υλοποίηση του σχεδίου πυρηνικού σταθμού «Μπέλενε».

Η Μαύρη θάλασσα πρέπει να γίνει η θάλασσα της ειρήνης, του εμπορίου, του τουρισμού, των μεταφορών και των αγωγών φυσικού αερίου, είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Από την πλευρά του, ο κ. Μεντβέντεφ τόνισε την ανάγκη σύνδεσης της περιοχής της Κασπίας με αυτή της Μαύρης Θάλασσας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.