Μόσχα: Παγκρεατίτιδα έπαθε ο Ναβάλνι, δεν δηλητηριάσθηκε

-
Η Ρωσία ενδιαφέρεται για προώθηση της συνεργασίας με την ΕΕ

Η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος διακομίσθηκε στην Γερμανία όταν έπεσε σε κώμα, πάσχει από παγκρεατίτιδα και δεν έπεσε θύμα δηλητηρίασης.

«Η τελική διάγνωση των γιατρών στηρίζεται στις βιοχημικές και τοξικολογικές αναλύσεις που έγιναν επανειλημμένα και οι οποίες έδειξαν διαταραχή μεταβολισμού (κύρια αιτία), χρόνια παγκρεατίτιδα με διαταραχή της εξωκρινούς και ενδοκρινούς λειτουργίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η διάγνωση για δηλητηρίαση δεν επιβεβαιώνεται από κανένα εύρημα.

Η δίαιτα

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωση του επικαλείται επίσης τις αρχικές δηλώσεις της συζύγου του Ναβάλνι, η οποία είχε αναφέρει ότι «ίσως η αιτία της αδιαθεσίας του να σχετίζεται με όσα έκανε για να χάσει βάρος».

Σε συνέντευξη του στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, ο επικεφαλής της SVR (Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας) Σεργκέι Ναρίσκιν, αναφερόμενος στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ναβάλνι λέε ότι «για τις μυστικές υπηρεσίες των δυτικών χωρών ο θάνατος του Ναβάλνι θα τον μετέτρεπε σε ένα θύμα ανθρωποθυσίας που θα το χρησιμοποιούσαν για να ενισχύσουν τα κινήματα διαμαρτυρίας στην Ρωσία».

Ο Ναβάλνι σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, έγραψε ότι τα όσα επικαλείται ότι δήλωσε η σύζυγός του «είναι κατασκευασμένα και ότι ποτέ δεν έπασχε από παγκρεατίτιδα» και συμπληρώνει ότι «λυπάται για τη νοημοσύνη του ρωσικού λαού».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.