Μπήκαν στα βαθιά Τσίπρας και Ερντογάν, μαραθώνια η συνάντηση

-

Πολύ περισσότερο από όσο ήταν προγραμματισμένη κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ερντογάν στην Άγκυρα, γεγονός που πιθανότατα σημαίνει ότι οι δύο άνδρες άνοιξαν την ατζέντα των ελληνοτουρκικών θεμάτων.

Η συνάντηση, η οποία κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, ολοκληρώθηκε τελικά πριν από λίγο και αμέσως μετά άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή και των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα.

Λόγω της μεγάλη διάρκειας της συνάντησης των δύο ηγετών πάει πίσω και η συνέντευξη Τύπου, η οποία, σύμφωνα με το πρόγραμμα, είχε προγραμματισθεί για τις επτά παρά δέκα.

Το βράδυ, ο Τούρκος πρόεδρος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού, στο οποίο έχει προσκληθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν.

Στην ελληνική αποστολή, εκτός του πρωθυπουργού, συμμετέχουν ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης και ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας. Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει η σύντροφός του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.