Για μποϊκοτάζ ισραηλινών προϊόντων ομιλεί ο Ταγίπ...

-

Θέλει και μποϊκοτάζ ορισμένων ισραηλινών προϊόντων ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, λίγω των φονικών επεισοδίων στον φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάσας και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο άνων των 60 Παλαιστινίων.

Ο Ερντογάν, την περασμένη εβδομάδα, κατά την έκτακτη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), έθεσε θέμα μποϊκοτάζ ισραηλινών προϊόντων. "Ελπίζω οι χώρες μέλη του OIC να εφαρμόσουν την απόφαση για μποϊκοτάζ σύμφωνα με την πρόταση. Ως εκ τούτου κανένα προϊόν δεν θα πρέπει να εισάγεται πλέον από εκεί. Φυσικά θα αξιολογήσουμε την κατάσταση κατά τον ίδιο τρόπο", είπε.

Το Ισραήλ ήταν η δέκατη μεγαλύτερη αγορά για τις τουρκικές εξαγωγές το 2017, με αγορές αγαθών αξίας 3,4 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΔΝΤ. Η Τουρκία, την ίδια ώρα, εισάγει πλαστικές ύλες και ορυκτέλαια από το Ισραήλ. Όπως είπε ο Ερντογάν, η χώρα του θα αναθεωρήσει τους δεσμούς με το Ισραήλ.

"Θα θέσουμε επί τάπητος το ζήτημα των σχέσεών μας, ειδικά των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μας. Έχουμε εκλογές μπροστά μας. Μετά τις εκλογές, θα λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις", δήλωσε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.