Μπόλτον: Μέγιστο λάθος της Τεχεράνης να παρεμποδίσει...

-

Το Ιράν θα κάνει "μέγιστο λάθος" αν προσπαθήσει να παρεμποδίσει την διάσκεψη που διοργανώνεται στο Μπαχρέιν και αφορά την οικονομική πτυχή της αμερικανικής πρωτοβουλίας για την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, δήλωσε από το Ισραήλ ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στην Ιερουσαλήμ, ο Τζον Μπόλτον δήλωσε ότι θεωρεί ότι υπάρχει μια πιθανότητα για ιρανική ανάμειξη αυτού του είδους, δεδομένων των, σύμφωνα με τον ίδιο, "επιθέσεων" της Ισλαμικής Δημοκρατίας τους τελευταίους μήνες. "Το Ιράν έχει επιδοθεί αυτούς τους τελευταίους μήνες σε μια μακρά σειρά αδικαιολόγητων και αναιτιολόγητων επιθέσεων", δήλωσε ο Μπόλτον κατά τη συνέντευξη αυτή Τύπου που παραχώρησε από την Ιερουσαλήμ.

"Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, το να απειλήσει την διάσκεψη του Μπαχρέιν είναι μια πιθανότητα, καθώς (οι δύο χώρες) βρίσκονται κοντά γεωγραφικά", σημείωσε ο Μπόλτον. "Θα ήταν μέγιστο λάθος από την πλευρά του Ιράν να συνεχίσει να έχει αυτού του είδους την συμπεριφορά, ελπίζουμε ότι η διάσκεψη αυτή η οποία προγραμματίζεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες, θα διεξαχθεί χωρίς εμπόδια", κατέληξε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.