Μυρίζει μπαρούτι και σήμερα στη Γάζα... Προς νέα αιματοχυσία;

-

Παλαιστινιακών κινητοποιήσεων συνέχεια ετοιμάζεται σήμερα, μια ημέρα μετά τις αιματηρότερες συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 60 Παλαιστινίων.

Οι Παλαιστίνιοι της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης διαμαρτύρονται σήμερα για τη «Νάκμπα», την «καταστροφή», την ημέρα ίδρυσης δηλαδή, του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας θα γίνουν οι κηδείες όσων σκοτώθηκαν χθες ημέρα των εγκαινίων της νέας αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Τουλάχιστον 2.400 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, είτε από τα πυρά των Ισραηλινών είτε από την εισπνοή δακρυγόνων, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Αφού θάψουν τους νεκρούς τους οι κάτοικοι της Γάζας αναμένεται να κατευθυνθούν ξανά στον φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Αξιωματούχος της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος που κυβερνά τη Γάζα, δήλωσε πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Ο ισραηλινός στρατός, που αμφισβητεί τον ειρηνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων, κατηγορεί τη Χαμάς ότι εκμεταλλεύεται το κίνημα διαμαρτυρίας για να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας και ότι στέλνει ένοπλους άνδρες να μπερδευτούν με το πλήθος των διαδηλωτών.

Χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, με τον στρατό να αναμένει σήμερα νέα βίαια επεισόδια. «Κάθε τρομοκρατική δραστηριότητα θα προκαλέσει σφοδρή αντίδραση», προειδοποίησε το Ισραήλ.

Το Ισραήλ φοβάται ότι οι Παλαιστίνιοι θα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα και να διεισδύσουν στο έδαφός του. Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι δεν κάνει χρήση πραγματικών πυρών, παρά μόνο ως έσχατο μέσο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.