"ΝΑΙ" από Κομισιόν σε πρόταση Μέρκελ για ευρωζώνη

-

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει με επιφυλάξεις τις προτάσεις της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.

«Αυτές οι προτάσεις προσφέρουν, κατά τη γνώμη μας, μια παράμετρο για να φθάσουμε σε συμφωνία πάνω στα μείζονα ζητήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς για τις ιδέες που ανέπτυξε η Μέρκελ.

«Ο επόμενος σταθμός θα είναι η σύνοδος κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του Ιουνίου (29 Ιουνίου) .... και επαναλαμβάνουμε την ελπίδα μας ή μάλλον την πεποίθησή μας πως η σύνοδος κορυφής για το ευρώ δεν θα είναι μια σύνοδος κορυφής για συζήτηση, αλλά μια σύνοδος κορυφής για λήψη αποφάσεων», δήλωσε ο Σχοινάς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ανακοινώσει στις 6 Δεκεμβρίου το όραμά της για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, μετά τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν που είχε πράξει το ίδιο τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο ο Eυρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί αποστασιοποιήθηκε από τις ιδέες της Γερμανίδας καγκελαρίου για το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.