Νέα δημοκρατική υστερία Ερντογάν, διώκεται δημοσιογράφος επειδή διερωτήθηκε

-

Έρευνα σε βάρος ενός διάσημου δημοσιογράφου και παρουσιαστή του τηλεοπτικού δικτύου Fox Haber, ξεκίνησε Τούρκος εισαγγελέας, πριν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες αφότου ο Ερντογάν τον επέκρινε με αφορμή σχόλιά του για τα «Κίτρινα Γιλέκα».

Τον Φατίχ Πορτακάλ βαραίνουν υποψίες ότι «υποκίνησε ανοιχτά τη διάπραξη εγκλήματος», επειδή διερωτήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου, με μια σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, αν οι Τούρκοι θα μπορούσαν να διαδηλώσουν, όπως τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία.

«Ελάτε, ας κάνουμε μια ειρηνική διαδήλωση εναντίον των αυξήσεων (των τιμών), τις αυξήσεις (στην τιμή) του φυσικού αερίου. Ελάτε, ας το κάνουμε. Θα ήμασταν ικανοί να το κάνουμε;» διερωτήθηκε ο δημοσιογράφος, τις αναρτήσεις του οποίου παρακολουθούν πάνω από έξι εκατομμύρια χρήστες του Twitter.

Ο Πορτακάλ έκανε αυτά τα σχόλια ενώ μετέδιδε ειδήσεις για το γαλλικό κίνημα των «κίτρινων γιλέκων». Ο Ερνογάν τον χαρακτήρισε μερικές ημέρες αργότερα «ανήθικο» και διαβεβαίωσε ότι «η δικαιοσύνη θα δώσει την απαιτούμενη απάντηση», κάτι που όπως είπε το πιστεύει «ακράδαντα».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.