Προβοκάτσια με "χρήσιμους" μπαχαλάκηδες και χημικά στο Σύνταγμα

-

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος του προαυλίου της Βουλής, με μια ομάδα "χρήσιμων" μπαχαλάκηδων να πετά αντικείμενα και καπνογόνα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν. Από κοινού οι δύο τους κατάφεραν να διαλύσουν τους διαδηλωτές στην πλευρά του Συντάγματος που γειτνιάζει με τη Βουλή, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι θα επιχειρείτο με προβοκάτσια να διαλύσουν το γιγαντιαίο συλλαλητήριο.

Από την αστυνομία λένε ότι περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, καδρόνια και μάρμαρα και ότι οι αστυνομικοί που ήταν στα σκαλιά της Βουλής, ενημέρωσαν ιεραρχικά μέσω ασυρμάτου ότι δεν αντέχουν να κρατήσουν τον κόσμο, ο οποίος ήταν μία μάλλον μικρή ομάδα. Τότε έλαβαν οδηγία από τους ανωτέρους τους, να κάνουν χρήση χημικών. Από την εξέδρα, την ίδια ώρα, έγινε έκκληση για περίθαλψη τραυματία.

Η εκτεταμένη και αδικαιολόγητη χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ προκάλεσε ασφυξία σε μεγάλη μερίδα των διαδηλωτών, ανάμεσά τους παιδιά και μεγάλης ηλικίας άνθρωποι.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία άνοιξαν τις πόρτες προκειμένου να μεταφερθούν μέσα στο κτήριο και να ξεφύγουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα της πλατείας παιδιά και άλλα άτομα που παρουσίαζαν προβλήματα.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστήμιου, όπου επίσης έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να αρχίσει να τρέχει προς το Κολωνάκι για να μπορέσει να πάρει ανάσα.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.