Νέα φωτιά στο κέντρο προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο

-
209

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε απόψε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αιτούντων Άσυλο (ΚΥΤ) στη Σάμο και είναι δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα.

Στις 20.30 η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ και επιτόπου έσπευσαν δύο οχήματα. Η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε κοντέινερ που βρίσκονται μέσα στον χώρο του Κέντρου.

Η παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και κατάφεραν μέσα σε μισή ώρα να την περιορίσουν. Κάηκαν πάντως δύο κοντέινερ. Δύο ασυνόδευτοι ανήλικοι διακομίσθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας του νησιού, επειδή είχαν ίσως εισπνεύσει καπνό.

Gepostet von Samos24.gr am Dienstag, 15. September 2020

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη, μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης είχε εκδηλωθεί και πάλι φωτιά στην περίμετρο του Κέντρου. Και σήμερα ανακοινώθηκαν επίσης νέα κρουσματα -άλλα 22. Και στη Μόρια η φωτιά είχε ξεκινήσει την πρώτη φορά μετά την προσπάθεια των αργών να πείσουν τους 35 φορείς που βρέθηκαν, να μπουν σε καραντίνα.

Τα αίτια της πρώτης και της σημερινής φωτιάς στη Σάμο διερευνώνται. Ως υπαίτιος της πρώτης έχει συλληφθεί ένας άνδρας 42 ετών από την Συρία και ένας 20χρονος από την Γκάμπια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.