Νέα νύχτα επεισοδίων στην Νάντη

-

Νέα επεισόδια ξέσπασαν για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα στη Νάντη, λίγο μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του αστυνομικού των CRS που πυροβόλησε και σκότωσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης νεαρό ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει τον έλεγχο.

Γύρω στη 01:00 το πρωί, επτά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ οι διαδηλωτές έριξαν βόμβες Μολότοφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων.

Σιγά-σιγά η ένταση μειώθηκε και στις 04:00  τα ξημερώματα τα  επεισόδια σταμάτησαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Λίγο πριν απ' αυτές τις νέες βιαιότητες, ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Αμπουμπακάρ Φοφανά είχε αφεθεί ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο, όπως ζήτησε ο εισαγγελέας της Νάντης. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «εσκεμμένη πρόκληση τραυμάτων που επέφεραν τον θάνατο χωρίς πρόθεση», διευκρίνισε ο δικηγόρος του, ο Λοράν-Φρανκ Λιενάρ.

Ο νεαρός κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου έδωσε ψεύτικη ταυτότητα και οι αστυνομικοί του ζήτησαν να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και να τους ακολουθήσει στο τμήμα. Εκείνος αποπειράθηκε να διαφύγει με έναν ελιγμό «ιδιαίτερα επικίνδυνο αφού στην πορεία του ο οδηγός θα αγγίξει έναν αστυνομικό» που είχε «δίπλα του δύο παιδιά». Ο αστυνομικός προσπάθησε να προφυλαχθεί ανεβαίνοντας στο κράσπεδο, παίρνοντας μαζί του «ένα μικρό κορίτσι που θα μπορούσε να τραυματισθεί από το όχημα του φυγά», διευκρινίζει ο εισαγγελέας.

Στην συνέχεια έριξε το όχημά του πάνω σ' ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και έκανε νέα απόπειρα να διαφύγει και τότε ο κατηγορούμενος αστυνομικός τον πυροβόλησε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.