Νέα τουρκική γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ από τις 4 Σεπτεμβρίου

-

Σε νέα γεώτρηση στην περιοχή της Κύπρου προχωράει από τις 4 Σεπτεμβρίου έως την 1η Νοεμβρίου η Τουρκία, σύμφωνα με NAVTEX που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Όπως αναφέρει η Ωκεανογραφική Υπηρεσία της Τουρκίας, η NAVTEX αφορά – μεταξύ άλλων - το πλοίο «Φατίχ», το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε νέα εξορυκτική δραστηριότητα.

Οι έρευνες του τουρκικού γεωτρύπανου θα ξεκινήσουν στις 4 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως την 1η Νοεμβρίου του 2019. Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή βόρεια της Κύπρου εκτιμάται ότι πλέουν τρία τουρκικά πλοία – γεωτρύπανα, ενώ καθ’ οδόν φέρεται να είναι ακόμη ένα.

Η ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες, έπειτα από την απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας, με τις Βρυξέλλες παράλληλα, να απειλούν την Τουρκία με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.