Νεκρός, τραυματίες και 8 αγνοούμενοι σε άσκηση ρουτίνας των Αμερικανών στην Καλιφόρνια

-

Αμερικανός πεζοναύτης σκοτώθηκε σε ατύχημα με αμφίβιο στρατιωτικό όχημα ανοικτά της Καλιφόρνιας, ενώ δύο άλλοι τραυματίστηκαν και οκτώ αγνοούνται, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Δύο πεζοναύτες διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία με τον έναν από αυτούς σε κρίσιμη και τον άλλο σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανεύρεση οκτώ στρατιωτών που φέρονται ως αγνοούμενοι. Αρχικά αγνοούνταν και οι 16 επιβαίνοντες στο αμφίβιο όχημα, αλλά οι οκτώ εντοπίστηκαν. Μεταξυ των οκτώ αυτών, ήταν και ο πεζοναύτης που πέθανε αλλά και οι δύο τραυματίες. Στο όχημα επέβαιναν 16 στρατιώτες την ώρα του δυστυχήματος, που συνέβη στη διάρκεια μια άσκησης ρουτίνας, άγνωστο υπό ποίες συνθήκες.

Το όχημα είχε δώσει σήμα ότι είχε αρχίσει να μπάζει νερά χθες Πέμπτη γύρω στις 17:45 τοπική ώρα, στην περιοχή του νησιού Σαν Κλεμέντε, ανοικτά της πόλης Σαν Ντιέγο, στη νότια Καλιφόρνια. Δεν διευκρινίζεται αν ο νεκρός πνίγηκε ή τραυματίσθηκε θανάσιμα σε έκρηξη.

«Εκφράζουμε βαθιά θλίψη για αυτό το τραγικό δυστύχημα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο συνταγματάρχης Κρίστοφερ Μπρόνζι.

Το όνομα του πεζοναύτη που έχασε τη ζωή του δεν πρόκειται να ανακοινωθεί προτού περάσουν 24 ώρες προκειμένου να ειδοποιηθούν πρώτα οι συγγενείς του προσωπικά.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.