Νέο χαστούκι Τραμπ σε Ερντογάν, διπλασίασε τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα

-

Εντολή για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές από την Τουρκία έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, , καθώς αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κράτησης του πάστορα Μπράνσον και άλλων Αμερικανών πολιτών.

«Μόλις έδωσα εντολή για διπλασιασμό των Δασμών στον Χάλυβα και στο Αλουμίνιο όσον αφορά την Τουρκία καθώς το νόμισμά της, η τουρκική λίρα, υποχωρεί ραγδαία έναντι του πολύ ισχυρού δολαρίου μας!» ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή που έκανε ξημερώματα στο Twitter.

«Το αλουμίνιο θα είναι τώρα 20% και ο χάλυβας 50%. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή την ώρα!», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή της μία από τις εκπροσώπους της αμερικανική προεδρίας δήλωσε ότι ο πρόεδρος διέταξε την κυβέρνησή του να προχωρήσει στην αύξηση των δασμών στις εισαγωγές από την Τουρκία, με βάση το Άρθρο 232 της αμερικανικής εμπορικής νομοθεσίας, που επικαλείται λόγους εθνικής ασφάλειας.

 

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.