Γιατρός του νοσοκομείου της Κέρκυρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του νησιού με παράλυση των κάτω άκρων θυμίζοντας το ανάλογο περιστατικό με τη νοσηλεύτρια που κατόπιν εμβολιασμού παρουσίασε σύνδρομο Guillain-Barre πριν από μια εβδομάδα στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο.

Ο γιατρός το παρουσίασε κι αυτός όταν έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.  Εκδήλωσε τα ίδια συμπτώματα με την 40χρονη νοσηλεύτρια, δηλαδή αρχικά μεγάλη  κόπωση και μυαλγίες και λίγο αργότερα υπέστη παράλυση των κάτω άκρων.

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν προχωρήσει σε εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για το ίδιο σύνδρομο ή για άλλο πρόβλημα υγείας. Η κατάσταση της νοσηλεύτριας παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση. Πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι τα περιστατικά είναι άσχετα προς τον εμβολιασμό επειδή δεν διαπιστώθηκαν παρόμοια σύνδρομα στις κλινικές μελέτες, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελούν σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου και γι΄αυτό να μην εμφανίστηκαν κατά τις κλινικές δοκιμές σε εθελοντές.

Βασικό κριτήριο για να συνδεθεί κάποιο νόσημα με το εμβόλιο (ή με οποιοδήποτε εμβόλιο ή φάρμακο) είναι η συχνότητα εμφάνισης της ασθένειας. Αν η συχνότητα κατόπιν εμβολιασμού στατιστικά  ξεπερνά την συχνότητα εμφάνισης στο γενικό πληθυσμό, τότε θεωρείται παρενέργεια. Μέχρι στιγμής τα περιστατικά παράλυσης δεν ξεπερνούν τη συχνότητα στο γενικό πληθυσμό και η Βρετανία έχει αναφέρει μόνον ένα κατόπιν εμβολιασμού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.