Νέος μυστηριώδης ιός ανακαλύφθηκε στην Βραζιλία

-

Έναν νέο μυστηριώδη ιό, με άγνωστα γονίδια, ανακάλυψαν επιστήμονες βιολόγοι σε τεχνητή λίμνη της Βραζιλίας.

Οι ιοί είναι από τις μικρότερες μορφές ζωής και η επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμα καταλήξει ομόφωνα για το αν είναι πραγματικά μορφής ζωής ή όχι, καθώς δεν μπορούν να ζήσουν ή να αναπαραχθούν έξω από έναν ξενιστή οργανισμό.

Ο νέος ιός ήταν σημαντικά μικρότερος από τους ιούς που συνήθως μολύνουν τις αμοιβάδες.

Αν και ο πρόσφατα αποκαλυφθείς ιός βρέθηκε να ανήκει στην τάξη των , το 90 τοις εκατό των γονιδίων του απουσιάζει εντελώς από τις τεράστιες βάσεις δεδομένων metagenome των 8.500 στοιχείων.

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει ένα ανήκουστο πριν από τον ιό του οποίου το γονιδίωμα είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου νέο στην επιστήμη, που κατοικείται από άγνωστα γονίδια που δεν έχουν μελετηθεί ποτέ πριν σε ιογενή έρευνα.

Yaravirus

Ο ιός, ο οποίος έλαβε το όνομα Yaravirus από την Yara, ή Iara, μια νεράιδα της ντόπιας μυθολογίας, βρέθηκε σε μια τεχνητή λίμνη Pampulha, στην πολιτεία Belo Horizonte της νοτιοανατολικής Βραζιλίας.

Το εύρημα είναι για μια "νέα γενιά ιού αμοιβάδας με μια αινιγματική προέλευση και φυλογενία", σημειώνει η ερευνητική ομάδα σε μια αναφορά για την αινιγματική ανακάλυψη.

"Στους περισσότερους από τους γνωστούς ιούς της αμοιβάδας έχουμε δει πολλά χαρακτηριστικά που τελικά ώθησαν τους συγγραφείς να τα ταξινομήσουν σε κοινές εξελικτικές ομάδες", γράφουν οι συγγραφείς.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ιολόγων Bernard La Scola, Jônatas S. Abrahão, Paulo V., Μ. Boratto και Graziele P. Oliveira, το εύρημα έχει ομοιότητα με άλλους ιούς αμοιβάδας, αλλά η συσσώρευση δεν είναι ακόμα η ίδια :

"Σε αντίθεση με ό, τι παρατηρείται σε άλλους απομονωμένους ιούς αμοιβάδας, ο Yaravirus δεν αντιπροσωπεύεται από ένα μεγάλο / τεράστιο σωματίδιο και ένα περίπλοκο γονιδίωμα, αλλά ταυτόχρονα φέρει ένα σημαντικό αριθμό γονιδίων που δεν είχαν περιγραφεί προηγουμένως".

Κατά την έρευνά τους, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πάνω από το 90% των γονιδίων Yaravirus δεν είχαν περιγραφεί ποτέ πριν, αποκαλώντας τα ορφανά γονίδια ή ORF.

«Χρησιμοποιώντας τα πρότυπα πρωτόκολλα, η πρώτη μας γενετική ανάλυση δεν μπόρεσε να βρει καμία αναγνωρίσιμη αλληλουχία καψιδίου ή άλλων κλασικών ιικών γονιδίων στον Yaravirus», ανέφεραν οι ερευνητές προσθέτοντας ότι τα κλασσικά μεταγονιδιωματικά πρωτόκολλα δεν εντοπίζουν τον Yaravirus, που αποτελείται από μικρά μεγέθη 80 nm σωματίδια, ως ιικό παράγοντα.

Τι συνιστά το Yaravirus

Αν δεν προκύψουν ενημερωμένα πρωτόκολλα, οι ερευνητές μπορούν μόνο να υποθέσουν ότι το είδος μπορεί να είναι η πρώτη μεμονωμένη περίπτωση άγνωστης ομάδας ιού αμοιβάδας ή, εναλλακτικά, κάποιο είδος γιγαντοϊιού που ανακαλύφθηκε τη νέα χιλιετία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.