Νιγηρία: Νέο χτύπημα τζιχαντιστών κατά του στρατού

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στη βορειοανατολική Νιγηρία που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ κατά τον απολογισμό που δημοσιοποίησε εκπρόσωπος του επιτελείου.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ), φράξιας της Μπόκο Χαράμ που ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), επιτέθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε στρατιωτική βάση στο Μπούνι Γκάρι, απομακρυσμένο χωριό στην Πολιτεία Γιόμπε (βορειοανατολικά) κι ενεπλάκησαν σε σφοδρή μάχη με στρατιώτες.

«Οκτώ από τους στρατιώτες μας πλήρωσαν το ύψιστο τίμημα, ενώ πάνω από δέκα τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του στρατού.

Η άφιξη αεροπορικών και χερσαίων ενισχύσεων από κοντινό χωριό επέτρεψε τελικά την απώθηση των τζιχαντιστών, οι οποίοι κατέστρεψαν ένα άρμα μάχης κι άρπαξαν ένα φορτηγό του στρατού, κατά πηγές προσκείμενες στον στρατό.

Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει κλιμακώσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις της εναντίον θέσεων του στρατού στις Πολιτείες Μπόρνο και Γιόμπε, οι οποίες έχουν υποστεί τα πιο βαριά πλήγματα στον ανταρτοπόλεμο της Μπόκο Χαράμ, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 27.000 άνθρωποι από το 2009.

Από τον Ιούλιο, το Γαλλικό Πρακτορείο έχει καταγράψει 19 επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον στρατιωτικών βάσεων, με το ΙΚΔΑ να αναλαμβάνει την ευθύνη στην πλειονότητα των περιπτώσεων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.