Νόαμ Τσόμσκι: Ιουδαίο-ναζιστές δημιουργεί η ισραηλινή κατοχή!

-
323

Με αφορμή την απαγόρευση εισόδου στο Ισραήλ Αμερικανών νομοθετών από την κυβέρνηση Νετανιάχου φέρνουμε ξανά στη δημοσιότητα την συγκλονιστική συνέντευξη του Νόαμ Τσόμσκι στο ισραηλινό δίκτυο i24news. Στη συνέντευξη -που είχαν αναδημοσιεύσει ιστότοποι όπως το info-war.gr- ο μεγάλος Αμερικανός στοχαστής επανέλαβε την προειδοποίηση του μεγάλου εβραίου διανοητή Yeshayahou Leibowitz, που είχε πει ότι αν η κατοχή συνεχιζόταν μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, θα μετέτρεπε το Ισραήλ σε ένα κράτος ιουδαιο-ναζιστών.

Ο Νόαμ Τσόμσκι σχολιάζοντας την κατάσταση της Γάζας είπε ότι το Ισραήλ θα πρέπει κάπως να αιτιολογήσει όλη αυτή τη βία.

«Όταν βάζεις 2 εκατομμύρια ανθρώπους σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης -γιατί αυτό είναι στην πραγματικότητα η Γάζα-, τους επιβάλλεις μια διατροφή με την οποία οριακά επιβιώνουν, δεν τους επιτρέπεις να ψαρεύουν στη θάλασσα, δεν έχουν πόσιμο νερό, ούτε ρεύμα γιατί το δίκτυο έχει καταστραφεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, και ανά τακτά διαστήματα μπαίνεις και τους χτυπάς, θα πρέπει να αναρωτηθείς πώς το αιτιολογείς αυτό», είπε.

Επαναλαμβάνοντας τη ρήση του Leibowitz ο Τσόμσκι εξήγησε ότι η μετατροπή σε ιουδαϊ-ναζιστές προκύπτει από την ίδια τη δυναμική της κατοχής και την προσπάθεια αιτιολόγησής της. Το κράτος του Ισραήλ αμαυρώνει το όνομα του εβραϊκού λαού. Η ύπαρξη ιουδαιο-ναζιστών είναι γεγονός. -Yeshayahou Leibowitz

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.