Quantcast
Ντελίριο Ερντογάν: Αύγουστο προσθέσαμε την Κύπρο στην πατρίδα μας - slpress.gr
Ερντογάν: Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις εναντίον του PKK

Νέο ντελίριο του Ερντογάν κατά Ελλάδας και Γαλλίας σήμερα. Μιλώντας σε απονομή διπλωμάτων σε στρατιωτική σχολή,  χαρακτήρισε ανίκανους τους ηγέτες των δυο χωρών και αναρωτήθηκε «αν έχουν καταλάβει οι λαοί τους το τίμημα που θα πληρώσουν» και «αν ειναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με τον τουρκικό λαό».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν είπε πως «δέχεται ο ελληνικός λαός αυτό που θα του συμβεί λόγω των φιλόδοξων και ανίκανων ηγεμόνων του;». Και συνέχισε «γνωρίζει ο Γάλλος το τίμημα για τις φιλοδοξίες του ανίκανου ηγεμόνα του;».

«Η Τουρκία δεν υπήρξε ποτέ επιθετικό κράτος σε όλη την ιστορία της, είναι ένα από τα σπάνια κράτη που δεν έχω λερωθεί σαν αποικιοκρατικά. Τώρα φτάσανε να μας απειλούν στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Όμως εμείς έχουμε επενδύσει στην άμυνά μας και στους στρατιώτες μας και είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές», είπε.

»Όπως λένε ορισμένοι ιστορικοί,  “δεν είμαστε μια κοινωνία με στρατό, αλλά ένα έθνος που είναι ο ίδιος στρατός”. Είναι μια μάταιη προσπάθεια αυτή που καταβάλλουν ορισμένοι ανόητοι και προδότες που δεν γνωρίζουν αυτήν την αλήθεια, που  προσπαθούν επίμονα να διαχωρίσουν τον στρατό μας από το έθνος μας. Βρισκόμαστε σε έναν αποτελεσματικό αγώνα ενάντια σε όλες τις απειλές, ενισχύοντας τις επενδύσεις μας στον αμυντικό κλάδο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Ας αναμετρηθούμε αν έχουμε την ίδια πίστη

»Κάθε επίθεση που έχουμε υποστεί κάνει πιο δυνατή την αποφασιστικότητά μας να πολεμήσουμε. Προκαλούμε τους εχθρούς μας να δούμε αν έχουν την ίδια αυτοπεποίθηση με εμάς, την ίδια πίστη ότι θα νικήσουν. Στη γη, στη θάλασσα, στον αέρα, όλοι έχουν δει την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας.Δεν ξεφεύγουμε από τον αγώνα, δεν διστάζουμε να δώσουμε μάρτυρες και βετεράνους σε αυτόν τον αγώνα.

»Δέχεται ο ελληνικός λαός αυτό που του συμβεί λόγω των φιλοδοξιών των ανίκανων ηγεμόνων του; Γνωρίζει ο Γάλλος το τίμημα που θα πληρώσει για τις φιλοδοξίες των ανικανων ηγεμόνων του;

»Ως έθνος που αγωνίζεται καθημερινά εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλη την ιστορία μας στην Ανατολία, γνωρίζουμε πολύ καλά το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτήν τη χώρα, κάθε ψωμί μας ζυμώνεται με το αίμα των μαρτύρων.

Κούγιας για υπόθεση Λιγνάδη: "Για το Ελληνικό γίνονται όλα" και "αφηγήματα επαγγελματιών ομοφυλόφιλων"

»Σήμερα, είμαστε αποφασισμένοι να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα. Διαφορετικά, ξέρουμε ότι ο τόπος μας δεν μας κρατήσει ούτε για μια μέρα. Η Τουρκία με τη βοήθεια του Θεού καθ’  όλη τη διάρκεια της ιστορίας της δεν ήταν ποτέ επιθετική, δεν έχουμε τη ρετσινιά του αποικιοκρατικού κράτους. Στην πατρίδα μας όλοι επιβιώνουν ανεξάρτητα από το που γεννήθηκαν και από τη θρησκεία τους. Προσπαθούμε να κερδίσουμε καρδιές, να αναπτύξουμε τον τόπο και αυτή η τίμια στάση μας οδήγησε σε προβλήματα που σέρνονται χρόνια.

Αύγουστο μεγαλώσαμε την πατρίδα μας με την Κύπρο

«Ο Αύγουστος είναι ο καλύτερος μήνας στην ιστορία μας. Κι ας λένε ότι με τον κορωνοϊό ψέματα, εμείς δίνουμε αγώνα και σε αυτό και τα πάμε καλά, κι όσα ψέματα λένε δείχνουν το επίπεδό τους και τις προθέσεις τους. Τα ίδια ψέματα προπαγανδίζουν και για τις γυναικοκτονίες στην πατρίδα μας και για την ασφάλεια. Αλλά ο Αύγουστος είναι ο μήνας των νικών. Αύγουστο νικήσαμε στο Βελιγράδι, Αύγουστο προσθέσαμε την Κύπρο στην πατρίδα μας, και στον Ευφράτη Αύγουστο νικήσαμε

»Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας, που προέρχονται από την αγκαλιά του έθνους μας, ετοιμάζονται για νέες νίκες στον αέρα, στη θάλασσα και στην ξηρά.»

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.