Ο Αρειος Πάγος απάλλαξε τον Αμβρόσιο από την "κατάχρηση αξιώματος" αλλά όχι και από την "ρητορική μίσους"

-

Ο Άρειος Πάγος απάλλαξε τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο από το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος, γιατί δέχθηκε ότι επήλθε σχετική αλλαγή του Ποινικού Κώδικα. Όμως απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του ιερέα ως προς την καταδίκη του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης "για ρητορική μίσους" κατά των ΛΟΑΤΚΙ και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος. Η καταδίκη αφορούσε σε κείμενο του που κρίθηκε ομοφοβικό και που το δημοσίευσε στο ιστολόγιό του -είχε γίνει για αυτό το θέμα μηνυτήρια αναφορά από εννέα ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο Μητροπολίτης αθωώθηκε,αλλά άσκησε έφεση ο εισαγγελέας και ο ιερέας ξαναδικάσθηκε τον περυσινό Ιανουάριο. Τότε το Τριμελές Εφετείο Αιγίου τον έκρινε ένοχο καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.