Ο Ερντογάν ζήτησε κατάρριψη ελληνικού αεροπλάνου ή βύθιση ελληνικού πλοίου

-

Η εφημερίδα Die Welt που εκδίδεται στη Γερμανία ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ήθελε να βυθιστεί ένα ελληνικό πλοίο. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αυτό το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τους ανώτατους στρατιωτικούς διοικητές.

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα με τον τίτλο “Ο υπολογισμένος πόλεμος του Ερντογάν”, γίνεται αναφορά στην ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η εφημερίδα υποστηρίζει πως “Αν έμενε στον Ερντογάν η Τουρκία προ πολλού θα είχε βουλιάξει ένα πλοίο της Ελλάδας”, αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

Η γερμανική εφημερίδα στηριζόμενη όπως αναφέρει σε στρατιωτικές πηγές, μετέδωσε πως ο Πρόεδρος Ερντογάν, πριν από μερικές μέρες ζήτησε από τους ανώτατους στρατιωτικούς την βύθιση ενός ελληνικού σκάφους, αλλά με διασφάλιση πώς κάνεις δεν θα πάθαινε τίποτα. Στην είδηση αναφέρεται πως οι Τούρκοι στρατιωτικοί απέρριψαν αυτό το αίτημα, ενώ ένας άλλος πρότεινε την κατάρριψη ενός ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους. Στο κείμενο αναφέρεται πως λέχθηκε πως ο πιλότος θα μπορούσε να σωθεί χρησιμοποιώντας το σύστημα εκτόξευσης του, αλλά και αυτό το αίτημα δεν έγινε δεκτό τους στρατιωτικούς.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.