Ο Κιμ έσπασε τον πάγο απάντησε σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου

-
Τι θα συμβεί στη Βόρεια Κορέα αν πεθάνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, Νεφέλη Λυγερού

Η συνάντηση του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ- Ουν με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία, όμως ο βορειοκορεάτης ηγέτης έκανε ένα νέο άλμα προς τα εμπρός στη διεθνή του παρουσία.

Ο Κιμ, για πρώτη φορά απάντησε σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου, όταν, λίγο πριν ξεκινήσει η δεύτερη συνάντησή του με τον Τραμπ, ο Ντέιβιντ Νακαμούρα  της Washington Post τον ρώτησε αν πιστεύει ότι θα καταλήξει σε συμφωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Μόλις του μετέφρασαν την ερώτηση, ο Κιμ απάντησε: «Δεν θα βγάλω πρόωρα συμπεράσματα, αλλά έχω την αίσθηση ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα». Και πρόσθεσε: «Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που μας παρακολουθούν να περνάμε καλά, σαν μια σκηνή από ταινία φαντασίας. Μέχρι στιγμής έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες και έχει έρθει η ώρα να το δείξουμε».

Στη συνέχεια ο Κιμ απάντησε και σε άλλες ερωτήσεις ξένων δημοσιογράφων, επιβεβαιώνοντας μια μεγάλη αλλαγή στο στυλ σε σχέση με τη συμπεριφορά του πατέρα του Κιμ Γιονγκ- Ιλ, ο οποίος δεν έδινε ποτέ συνεντεύξεις. Ο παππούς του, Κιμ Ιλ –Σουνγκ, συνήθιζε ωστόσο να παραχωρεί συνεντεύξεις σε ξένους δημοσιογράφους τη δεκαετία του 1990, ενώ κάποιες φορές τους είχε καλέσει και για ποτό στο ιδιωτικό του γιοτ.

Η προηγούμενη φορά που ξένος δημοσιογράφος είχε απευθύνει ερώτηση στον Κιμ ήταν το 2013, περίπου ένα χρόνο αφού ανέλαβε την εξουσία. Ήταν στην διάρκεια των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από το τέλος του πολέμου στην Κορέα, στις οποίες είχε προσκληθεί ο ξένος Τύπος. Τότε δημοσιογράφος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 είχε φωνάξει προς τον Κιμ: «Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στη Δύση;», χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.