Ο κορονοϊός ζει στο δέρμα μας πάνω από 9 ώρες – Της γρίπης, ούτε 2

-

O κορονοϊός παραμένει ενεργός πάνω στο ανθρώπινο δέρμα για εννέα ώρες, διαπίστωσαν Ιάπωνες ερευνητές, κάτι που τεκμηριώνει  την ανάγκη για συχνό πλύσιμο όχι μόνο των χεριών αλλά και κάθε σημείου που μπορεί να ήρθε σε επαφή με σταγονίδια ή μολυσμένη επιφάνεια.

Αντίθετα, το παθογόνο που προκαλεί την γρίπη επιβιώνει πάνω στο ανθρώπινο δέρμα για περίπου 1,8 ώρες, προσθέτει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Clinical Infectious Diseases.

Η επιβίωση για 9 ώρες του κορονοϊού στο ανθρώπινο δέρμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης με την επαφή επιταχύνοντας έτσι την εάπλωση της νόσου. Οι ερευνητές διαπιστωσαν ότι ο ζει τόσες ώρες ο ιός από δείγμα δέρματος που είχε ληφθεί από νεκροτομή θυμάτων της covid-19, περίπου μια ημέρα μετά τον θάνατό τους.

Τόσο ο κορονοϊός όσο και ο ιός της γρίπης αδρανοποιούνται εντός 15 δευτερολέπτων όταν εφαρμόζεται στο δέρμα αιθανόλη, η οποία περιέχεται στα αντισηπτικά χεριών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.