Ο Μητσοτάκης πάει Έβρο για να δει το γιο του αλλά και το φράκτη

-

Σύμφωνα με τις τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες Evros-news.gr και e-evros ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη για να δει το γιο του Κωνσταντίνο που υπηρετεί εκεί, αλλά θα επισκεφθεί και τα  σημεία στα οποία προχωρεί η κατασκευή του συνοριακού φράκτη.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται στην περιοχή στις 17 ή 18 Οκτωβρίου και θα επισκεφθεί επίσης τη Σαμοθράκη. Πιθανόν να πάει στο χωριό Πόρος που βρίσκεται απέναντι από τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο σε κοντινή απόσταση. Ο φράκτης που κατασκευάζεται συμπληρώνει και ενισχύει τον ήδη υπάρχοντα μήκους 12 χιλιομέτρων από τις Καστανιές ως τη Νέα Βύσσα. Εκεί γίνονται εργασίες βελτίωσης, επέκτασης σε ύψος και ενίσχυσης.

Ο συμπληρωματικός φράκτης δεν θα ειναι συνεχόμενος σαν τον ήδη υφιστάμενο, αλλά θα υψώνεται σε κομβικά σημεία.Τα πρώτα 9 χλμ. θα τοποθετηθούν στο «Πέταλο» Φερών, τα επόμενα 15 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή του «Κτήματος Τσιρόζη», ενώ άλλα 2,5 χλμ. θα καλύψουν την περιοχή «Νέα Εγνατία». Πρόκειται για δυσεπιτήρητα σημεία κατά μήκος της συνοριογραμμής Ελλάδας - Τουρκίας, όπου ο ποταμός Εβρος δεν λειτουργεί ως φυσικό σύνορο καθώς το τουρκικό έδαφος «μπαίνει» δυτικά του ποταμού ανάλογα με το ύψος της στάθμης και την εποχή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.