Ο Μπάιντεν νίκησε, αλλά η ιστορία δεν τελείωσε

-

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν κέρδισε την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research, με τα δεδομένα (προβολές) του BBC αλλά και άλλων μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων.

Σύμφωνα με την Edison Research,  το CNN και το NBC, ο Μπάιντεν εξασφαλίζει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. Επίσης, το Fox News (που σημειωτέον στηρίζει Τραμπ) προβλέπει ότι η Πενσυλβάνια έχει κερδηθεί από τον Μπάιντεν από τη στιγμή που η καταμέτρηση ψήφων έχει φτάσει στο 99% και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών είναι αρκετά μπροστά από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το CNN, μετά από τη νίκη του στην πολιτεία όπου γεννήθηκε. Με τη νίκη στην Πενσυλβάνια παίρνει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται για το χρίσμα.

Πριν γίνει υποψήφιος για τη Δημοκρατική προεδρία, ο Μπάιντεν διετέλεσε αντιπρόεδρος υπό τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος γερουσιαστής του Ντέλαγουερ. Ο Τζο Μπάιντεν θα μιλήσει στους πολίτες απόψε. Στην πρώτη του δήλωση είπε ότι νιώθει μεγάλη τιμή. «Με τιμά που με επιλέξατε να ηγηθώ της μεγάλης μας χώρας. Έχουμε πολλή και δύσκολη δουλειά μπροστά μας, όμως σας υπόσχομαι το εξής: Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών - είτε με ψηφίσαν είτε όχι».

Δηλώσεις Τραμπ

Ενώ ήδη έστειλαν συγχαρητήρια στον Μπάιντεν για την εκλογή του ο πρόεδρος του Καναδά και άλλοι ηγέτες, ο Τραμπ συνεχίζει την πολεμική του.

"Όλοι ξέρουμε ότι ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να παραστήσει το νικητή και το γιατί τα μέσα ενημέρωσης που είναι σύμμαχοί του προσπαθούν τόσο πολύ να τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια. Γεγονός είναι ότι αυτή η εκλογική διαδικασία κάθε άλλο παρά τελείωσε, δεν έχουν επικυρωθεί τα αποτελέσματα από τους αρμόδιους».

Αυτό ευσταθεί, αλλά συνήθως έτσι γίνεται σε όλες τις εκλογές -τα μέσα ενημέρωσης κάνουν μια "προβολή" του νικητή με βάση την ανάλυση των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί.

"Από τη Δευτέρα θα κινηθούμε δικαστικά για να διασφαλίσουμε ότι οι νόμοι για τις εκλογές τηρήθηκαν στο έπακρο και ότι στη θέση του νικητή στέκεται το σωστό πρόσωπο", καταλήγει ο Τραμπ.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.