Ο στρατός δεν αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

-

Ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας Βλαντίμιρ Παντρίνο με ανάρτηση στο twitter δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αποκηρύσσουν κάθε πρόεδρο, ο οποίος αυτοαναγορεύεται ή επιβάλλεται από "σκοτεινά συμφέροντα".

Νωρίτερα, ενώπιον χιλιάδων διαδηλωτών στο Καράκας, ο Χουάν Γκουίντο είχε αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της Βενεζουέλας και ζήτησε την στήριξη των ενόπλων δυνάμεων. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ζητούσε από τον στρατό να διατηρήσει την ενότητα και την πειθαρχία.

«Θα θριαμβεύσουμε απέναντι σε αυτό, θα βγούμε νικητές» είπε ο Μαδούρο στους υποστηρικτές του έξω από το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες στο Καράκας, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να διεξάγει πραξικόπημα. Αυτήν την ώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα υπέρ ή κατά της κυβέρνησης και του εκλεγμένου προέδρου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.