Ο Τραμπ έβγαλε τις ΗΠΑ και από τον ΠΟΥ

-

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατόπιν εντολής του προέδρου τους Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τον Οργανισμό για κακοδιαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, "τουϊταρε"  σήμερα ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

«Το Κογκρέσο έλαβε ειδοποίηση ότι ο πρόεδρος απέσυρε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας», αναφέρει σε tweet του ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, Δημοκρατικός γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

"Είναι λίγο να χαρακτηρίσουμε χαοτική και ασυνεπή την αντίδραση του Τραμπ στον κορονοϊό. Αυτό δεν θα προστατέψει αμερικανικές ζωές ή συμφέροντα -αφήνει ασθενείς του Αμερικανούς και την Αμερική μόνη".

Αναμενόμενο

Ο Τραμπ είχε κατηγορήσει προ διμήνου την Κίνα ότι είναι υπεύθυνη για την παγκόσμια πανδημία. Επισης ότι είχε στείλει αργά και παραπλανητικά στοιχεία στον ΠΟΥ. Όμως και τον ΠΟΥ κατηγόρησε ότι "έπαιξε το παιγχνίδι της Κίνας".

O Τραμπ έχει αποσύρει την χώρα του και από άλλους διεθνείς οργανισμούς.  Το 2017 απέσυρε τις ΗΠΑ από την UNESCO (επειδή αναγνώρισε παλαιστινιακό μνημείο ως ανήκον στην Παγκόσμια Κληρονομιά). Το 2018 απέσυρε τις ΗΠΑ από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.