Ο Τραμπ πίεσε τον Αυστραλό πρωθυπουργό... με στόχο τον Μιούλερ

-

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πίεσε τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πρόσφατα, να βοηθήσει στην υπονόμευση της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, με γνώση αυτής της τηλεφωνικής συνδιάλεξης.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον είχε όντως μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησής του στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι πάντοτε διατεθειμένη να προσφέρει τη βοήθεια και τη συνεργασία της στις προσπάθειες να χυθεί φως σε ζητήματα που τελούν υπό έρευνα», είπε ο εκπρόσωπος — ο οποίος δεν κατονομάζεται — στο ABC.

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του να προσφέρει την συνδρομή του, στην συνδιάλεξη με τον Αμερικανό πρόεδρο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, κατά το τηλεοπτικό δίκτυο. Δεν διευκρίνισε πότε έγινε η συνδιάλεξη.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.